O Nama

Za sve one koji veruju da sreću čine sitna zadovoljstva, Mandarina je tu da postane nezaobilazni deo dana, vaša slatka, svakodnevna radost.  Mandarina je ušuškana u jedan od najlepših delova grada, u Gračaničku ulicu, broj 16. Pokrenuta je kao porodični biznis koji predstavlja udružena znanja i iskustva iz oblasti poslastičarstva, dizajna i marketinga porodica Radović i Radojčić.

Krsto Radović, dečak koji se u vreme školskih raspusta učio radnoj disciplini i etici radeći u porodičnoj pekari. Nakon formalnog obrazovanja u ugostiteljstvu otišao je u Ameriku i zaposlio se u vrhunskom hotelu sa pet zvezdica. Taj prvi dodir sa Amerikom i svetom ekskluzivnog ugostiteljstva ga je iskalio, dao mu je pravac i učvrstio radnu etiku. Naučio je da uvek pruža svoj maksimum. Način na koji je tada bio prihvaćen postavio je temelje za otvorenost i toplinu u saradnji sa kolegama. Magistrirao je kulinarsku umetnost na University of West London, specilijazirajući na predmetu: čokolada, slatka peciva, kolači i torte. Iza sebe ima dvadesetogodišnje profesionalno iskustvo koje je započeo u Arizoni u Americi, zatim nastvio u londonskim institucijama sa pet zvezdica, u Claridge’s hotelu pre svih ostalih. U Claridge’s hotelu je je pod kormilom izuzetnog poslastičara radoznalo usvajao more novih informacija.

Krenuvši od nule, kroz godine posvećene edukaciji i ozboljnom radu izgradio se kao profesionalac i stručnjak, a onda se vratio u Beograd.

Sa Mandarinom je brzo osvojio srca Beograđana i postao neizostavan deo slatke današnjice.
Proces pravljenja kolača ume da traje jako dugo, prvo ih vizualizuje, skicira, da bi svaki nosio posebnu priču.
Ogromna pokretačka energija mu ne da mira i stalno ga vuče u nove pohode, pa se danas u Mandarini, pored sada već čuvenih kolača i torti, baškare i izuzetni kroasani, sladoled, keksići i praline.

Priznanja:

◦ Ambasoador je Barry Callebaut-a, Cocoa Barry-ja i Mona Lise za Jugoistočnu Evropu.
◦ Gault & Millau vodič – Best Pastry Chef 2022
◦ Vino & Fino – Chef godine 2022
True Brand (Plava pereca) – Priznanje za umetnost ljudske ekspresije 2024
◦ Maybourne hotel group (Engleska) – Nagrada za kreativnosti i inovacije 2006
◦ Ernest and Young – Nominacija za preduzetnika godine
Master Chef – Specijani gost 2024